Kuchnia

surówka

Surówka z kapustą pekińską i rzodkiewką
Szukasz pomysłu na dodatek do mięsa, dobrze trafiłeś. Połączenie tych składników daje genialny smak jest to uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością zagości w Twoim domu. Nie trać więc czasu i do działa.
15 minut czas przygotowania
7 porcji
Składniki:
• 1 główka kapusty pekińskiej
• 2 pęczki rzodkiewki
• 1 pęczek szczypiorku
• 1 ogórek świeży
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 2 łyżki musztardy francuskiej
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę pekińską drobno kroję, rzodkiewki myję, kroję kostkę, ogórka obieram, kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
2. Do warzyw wlewam oliwę z oliwek, dodaję musztardę, doprawiam pieprzem oraz solą.
3. Wszystkie składniki dokładnie mieszam.
4. Surówka gotowa, podaję z mięsem.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation