Kuchnia

surówka

Sałatka z brokułem i Łososiem
Szukasz nowych walorów smakowych, oto przepis dla Ciebie.
Sałatka z warzywami z dodatkiem wędzonego Łososia, dzięki któremu sałatka jest bardzo smaczna.
7 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• ½ główki kapusty pekińskiej
• 256 g majonezu
• 1 brokuł
• 4 jajka
• 340 g kukurydzy konserwowej
• 100 g łososia wędzonego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka gotujemy na twardo, brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie.
2. Kapustę drobno szatkujemy, układamy na dnie naczynia, posypujemy pieprzem oraz solą.
3. Na kapuście układamy brokuł, cienko smarujemy majonezem.
4. Następną warstwą są ugotowane, obrane, drobno pokrojone jajka. Kukurydze odlewamy z zalewy, układamy na jajkach.
5. Ponownie smarujemy pozostałym majonezem a wierzch przykrywamy pokrojonym Łososiem. Można udekorować listkami rukolli.
6. Sałatka gotowa.
7. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation