Kuchnia

Zapiekanki

MAKARONOWA ZAPIEKANKA

SKŁADNIKI
makaron
0,40 dag pieczarek;
2 pętka kiełbasy cienkiej;
cebula;
papryka;
2 ogórki kiszone;
przecier pomidorowy;
ser żółty;

WYKONANIE
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Kiełbaskę kroimy w kosteczkę, wrzucamy na patelnię z oliwą. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Dodajemy do kiełbasy. Teraz pora na pieczarki, które obieramy i kroimy w plasterki. Wszystko chwilę przesmażamy. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę dosypujemy do przesmażonych już produktów. Można troszkę podlać wodą i przykryć. Makaron odcedzamy i dodajemy na patelnię. Solimy, pieprzymy, można także dodać ostrej papryki. Na koniec dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego. Ja dodaję ser żółty od razu na patelnię. Można jednak przełożyć wszystko do naczynia żaroodpornego, przykryć warstwą sera i zapiec w piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation