Kuchnia

Desery

Babeczki z malinami

3 płaty ciasta filo
60 g masła
90 g cukru pudru
2 jajka
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
sok z 1/2 cytryny
1/2 opakowania (125 g) malin
sól
cukier puder lub bita śmietana do dekoracji (opcjonalnie)


Przygotuj nadzienie: masło utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj jajka, mąkę, sok i skórkę z cytryny oraz garść malin (ok. 65 g), dokładnie wymieszaj.
Każdy płat ciasta filo złóż na pół i jeszcze raz na pół, następnie przekrój na dwie równe części. Tak przygotowanymi płatami ciasta filo wyłóż formę do muffinek. Wlej do środka nadzienie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz 20-25 minut, aż nadzienie się zetnie.
Podawaj ozdobione pozostałymi malinami, udekorowane cukrem pudrem lub bitą śmietaną (opcjonalnie).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation