Kuchnia

*** PIEROGARNIA

Pierogi ruskie pikantne - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Obiady - Pierogi ruskie pikantne



Składniki

Ciasto na pierogi:
500 g mąki
1 szklanka ciepłej wody
szczypta soli
Farsz:
250 g białego sera
250 g ugotowanych ziemniaków
1 duża cebula
sól
pieprz
papryka słodka
papryka ostra
1-2 łyżki oleju

Biały ser wraz z ziemniakami mielimy. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i rumienimy na oleju. Dodajemy do zmielonego sera i ziemniaków - mieszamy doprawiając solą, pieprzem i paprykami.
Wyrabiamy elastyczne ciasto z mąki, wody i soli. Rozwałkowujemy cienko i wycinamy szklanką krążki na pierogi. Na każdy krążek nakładamy farsz i zaklejamy dokładnie brzegi. Wkładamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy około 3 - 5 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation