Kuchnia

SAŁATKI

Z mojej kuchni...: Sałatka brokułowa z fetą


Składniki:
brokuł
1/2 puszki kukurydzy
1/2 opakowania sera typu feta
łyżka pestek ze słonecznika
grzanki z kromki chleba
2-3 łyżki jogurty
ząbek czosnku
Wykonanie:

Brokuła najlepiej ugotować na parze (ok. 12 min) aż będzie nie za twardy i nie rozpadający się :). W między czasie pokroić kromkę chlewa w kostkę i podsmażyć na suchej patelni na chrupkie grzanki. Kukurydzę odsączyć i przepłukać (aby pozbyć się nadmiaru soli). Ser feta pokroić w kostkę. Jogurt połączyć z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Brokuły, kukurydzę i fetę wymieszać ze sobą, dodać sos jogurtowy i posypać grzankami.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation