Kuchnia

SAŁATKI

Sałatka z arbuzem i fetą -

Sałatka z arbuzem i fetą
składniki:
1 ½ kg schłodzonego arbuza
300g fety
1 mała cebula czerwona
sok z 2 limonek
1 pęczek mięty
½ pęczka pietruszki
ok. 20 czarnych oliwek bez pestek
oliwa
świeżo mielony pieprz
przygotowanie:
Arbuza obieram ze skóry, usuwam pestki, kroję w kostkę.

Cebulę obieram, kroję w półkrążki i zalewam sokiem z limonek (dzięki temu cebula będzie łagodniejsza). Po 5 minutach odsączam cebulę i dodaję do arbuza.

Fetę kroję w kostkę, listki mięty siekam a listki pietruszki odrywam od łodyżek i dodaję do sałatki.

Całość delikatnie mieszam rękami, dodaję oliwę i pieprz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation