Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

Awanturka z sardynkami i świeżą papryką
puszka najlepszych jakie znajdziesz sardynek w oliwie
(u mnie portugalskie w oliwie z cytryną od La Gondola)
kawałek doskonałej jakości twarogu (u mnie twaróg od Ziembińskiego)
kawałek świeżej czerwonej papryki
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
grubo mielone płatki chilli

opcjonalnie
łyżeczka kwaśnej śmietany 18% (jeśli użyjesz niezbyt wilgotnego twarogu)
skórka otarta z 1/2 cytryny (jeśli sardynki są bez cytryny)

Rozgnieć widelcem sardynki razem z oliwą, w której były konserwowane. Dodaj pokruszony twaróg, posiekaną natkę pietruszki i czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Ewentualnie dopraw śmietaną i skórką otarta z cytryny. Dodaj szczyptę grubo mielonych płatków chilli i delikatnie wymieszaj całość widelcem. Podawaj natychmiast. Najlepiej z nikim się nie dziel, w końcu to Twój kawałek rozkoszy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation