Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I RZODKIEWKĄ

Składniki:
35 dag chudego wędzonego łososia
27 dag sera Favita (1 opakowanie)
20 dag zielonego ogórka (1 średni)
1 pęczek rzodkiewki
3 dag pora (mały kawałek)
koperek
zioła prowansalskie
tymianek
pieprz cytrynowy
Sposób wykonania:

Chudego wędzonego łososia obrać ze skóry (jeśli ją ma) i pokroić w kostkę. Ser Favita pokroić w dużą kostkę. Zielonego ogórka obrać, a rzodkiewki i por opłukać, wszystko razem pokroić w kostkę. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Do miski przełożyć łososia, ser Favita, zielonego ogórka, rzodkiewkę, por i koperek. Dodać szczyptę ziół prowansalskich, tymianku i pieprzu cytrynowego. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do czystej, szklanej miski. Włożyć do lodówki na około 30 minut do schłodzenia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation