Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

LEKKA SAŁATKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

Składniki:
1 kg kapusty pekińskiej (1 średnia główka)
35 dag wędzonego łososia
10 dag czerwonej cebuli (1 średnia)
1 duży zielony (szklarniowy) ogórek (35 dag)
27 dag sera Favita (sałatkowo-kanapkowy)
3 łyżki oliwy z oliwek
zioła do sałatek
ostra papryka w proszku
pieprz cytrynowy
sól morska
Sposób wykonania:

Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Wędzonego łososia pokroić. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w małą kostkę. Duży zielony ogórek (w skórce) umyć i razem z serem Favita pokroić w dużą kostkę.

Do dużej miski przełożyć kapustę pekińską, wędzonego łososia, czerwoną cebulę, zielonego ogórka i ser Favita. Dodać oliwę z oliwek, szczyptę ziół do sałatek i ostrej papryki w proszku. Przyprawić do smaku pieprzem cytrynowym i solą morską. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation