Kuchnia

kuchnia z rybką, owocami morza

EVERYDAY FLAVOURS: SAŁATKA Z KREWETKAMI, AWOKADO I DRESSINGIEM MISO.

SAŁATKA Z KREWETKAMI, AWOKADO I
DRESSINGIEM MISO
przepis od PINCH OF YAM

1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka masła
około 30 sztuk krewetek
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 duży ogórek
2 dojrzałe awokado
200 g młodego szpinaku

DRESSING
3 cm kawałek imbiru
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki soku z limonki
1 łyżka miodu
1 1/2 łyżki pasty miso
1 ząbek czosnku
sól do smaku

Na patelni rozpuścić masło. Następnie dodać czosnek pokrojony w plasterki oraz umyte i oczyszczone krewetki. Gdy krewetki będą na patelni doprawić je pieprzem cayenne oraz ostrą papryką. Smażyć chwilę z każdej strony aż krewetki zmienią kolor na jasnoróżowy i się lekko przyrumienią. Szpinak umyć i osuszyć, awokado i ogórek pokroić w dużą kostkę. Całość ułożyć w misce na wierzchu umieszczając usmażone wcześniej krewetki. Wszystkie składniki dressingu zmiksować razem doprawiając odpowiednio według swoich preferencji. Sałatkę polać sosem.
SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation