Kuchnia

Same słodkości

Puszyste Pankejki Bananowo-Owsiane
4 porcje (1 porcja – 4 pankejki, to ok. 335kcal)
Składniki:

jajka 4 sztuki

jogurt naturalny 245g

mąka owsiana (lub zmiksowane płatki owsiane) 215g

miód 1 łyżka

cynamon 1 i 1/3 łyżeczki

soda oczyszczona 1 i 1/3 łyżeczki

mleko 20ml

banany 2 sztuki

masło do smażenia

banany i orzechy do podania
Wykonanie:

Jajka miksujemy, a następnie mieszamy z jogurtem, mąką, miodem, cynamonem, sodą, mlekiem i pokrojonymi w cienkie plasterki bananami. Gotową masę wykładamy na rozgrzane masło (mała ilość).

Z podanego przepisu wychodzi ok. 16 pankejków. Smażymy je po 2-3 minuty z obu stron. Podajemy z owocami i orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation