Kuchnia

Same słodkości

Jogurtowe Muffinki
Składniki

100 g masła
100 g cukru
50 g jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu
2 jajka
150 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

dodatkowo:

100 g jogurtu i 4 łyżki miodu - do polewy po upieczeniu
12 papilotek do muffinek



Piekarnik nagrzewamy do 190*C a formę do muffinek wypełnić papierowymi papilotami.
Masło ucieramy z cukrem aż powstanie konsystencja kremu. Następnie dodajemy miód i jogurt - miksujemy. Dodajemy po jednym jajku i nadal ucierać. Na samym końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie miksujemy - mieszamy.
Zapełniamy formy masą do 2/3 foremki i pieczemy ok. 15 minut. Po ostygnięciu polewamy babeczki jogurtem oraz miodem...
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation