Kuchnia

Przystawki

2 jajka
4 łyżki skrobi kukurydzianej (dałam pół na pół z mąką kukurydzianą)
3/4 szklanki mleka
szczypta soli

150 g wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
150 g odtłuszczonego kremowego serka
łyżeczka chrzanu
sok z cytryny
sól, pieprz

Jajka wymieszać ze skrobią i solą, stopniowo dodawać mleko, mieszając, aby w cieście nie powstały grudki. Usmażyć cienkie naleśniki i odstawić do wystygnięcia.
Kilka łodyżek szczypiorku zanurzyć, na moment, we wrzątku i natychmiast przelać zimną wodą. Pozostały szczypiorek drobno posiekać, wymieszać z serkiem i chrzanem, doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Połowę nadzienia rozsmarować na naleśnikach, obłożyć łososiem i rozsmarować resztę. Zwinąć naleśniki, przekroić na pół i każdą połówkę przewiązać łodyżką szczypiorku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation