Kuchnia

Przystawki

Pasta z rozmarynem

100g wyłuskanych orzechów ziemnych (nie solonych)
2 ząbki czosnku
2 (100g) cebula
100g masła orzechowego
3 łyżki oleju
1 szczypta Estragon w torebce
1/2 łyżeczki w torebce
1 łyżeczka Rozmaryn w torebce
2 Liście laurowe w torebce
1 szczypta Kolendra w torebce
1 szczypta Imbir mielony

Orzeszki podgrzać kilka minut na suchej patelni, a następnie zemleć.
Cebulę i czosnek obrać, opłukać i drobno posiekać.
Rozgrzać olej, dodać rozmaryn wraz z estragonem, zmieloną kolendrą, imbirem, chili, liśćmi laurowymi.
Przez chwilę smażyć, a następnie dodać cebulę i czosnek.
Mieszając smażyć aż cebula się przyrumieni.
Następnie wyjąć liście laurowe, włożyć orzeszki, masło orzechowe i jeszcze kilka minut podgrzewać, cały czas mieszając.
Podawać na zimno, do pieczywa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation