Kuchnia

kuchnia

szybkie gołąbki...


Składniki

0,5kg mielonego mięsa
duża kapusta pekińska
3 jajka
1 szkl. kaszy manny
sól, pieprz,
papryka w proszku
przecier pomidorowy (latem dojrzałe pomidory)

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Przygotowanie

Do miski wrzucamy mięso mielone, pokrojoną drobno cała kapustę (na początku wydaje się, że tej kapusty jest za dużo, ale podczas wyrabiania ręka kapustka więdnie i w całości łączy się z mięsem,) do tego 3 jajka, kaszę mannę i przyprawy wedle uznania.

Z gotowej masy formujemy podłużne pulpeciki i obsmażamy na patelni (w niczym nie obtaczamy ) potem wrzucamy do garnka, zalewamy gorącą wodą i dusimy około 30 minut. Ja jako „fanka" cebuli do sosu dodaję jeszcze zeszkloną cebulkę i 2 ząbki czosnku.

Pod koniec wlewamy przecier pomidorowy, wsypujemy paprykę w proszku do smaku; ja dodaje jeszcze 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, żeby był bardziej wyrazisty smak i kolor. Ponoć zamiast sosu pomidorowego można doprawić tylko śmietaną, ale ja jeszcze tak nie robiłam..


http://smaker.pl/przepis-szybkie-golabki,105291,izaa-a.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation