Kuchnia

smakowite

Zapiski kuchenne Peli: Sałatka śledziowa z fasolką
Sałatka śledziowa z fasolką

Składniki:
- śledzie
- ziemniaki
- biała fasola
- cebula
- jabłko
- ogórek kiszony
- szczypiorek
- pieprz, ocet, olej lub oliwa

Fasolę ugotować - ja użyłam fasolki z puszki.
Śledzie wymoczyć, obrać ze skórki, odfiletować, usunąć ości i pokroić w kostkę.
Ziemniaki ugotować w łupinkach (gotuję na parze), ostudzić, obrać.
Jabłka obrać ze skórki, wykroić gniazda nasienne - ja także ogórki kiszone obieram ze skóry.
Ziemniaki, jabłka, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, przyprawiając pieprzem, solą, octem, oliwą i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation