Kuchnia

smakowite

Moja kuchnia na diecie
Grecka zupa z zielonej soczewicy (fakes)

Składniki:
- 25 dkg zielonej soczewicy
- 25 dkg dojrzałych pomidorów (niestety z puszki, bo teraz "świeże" kompletnie nie mają smaku)
- 1/2 szklanki oliwy
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- oregano, liść laurowy, pieprz ziołowy, sól
- 2 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 l zimnej wody

Cebulę, marchewkę i pomidory pokroić w kostkę.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć cebulę i rozdrobniony czosnek.
Dodać marchew,kę listek laurowy i opłukaną soczewicę.
Zalać wodą i gotować pół godziny.
Dodać posiekane pomidory bez skórki i przecier.
Doprawić solą, pieprzem i oregano, gotować dalsze 15 minut.
Na końcu dodać ocet.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation