Kuchnia

smakowite

Coś Pysznego: Krupnik wegetariański
Składniki:

około 2 litrów bulionu warzywnego
około pół szklanki kaszy jęczmiennej (średniej)
średnia cebula
kilka suszonych grzybów
2 średnie marchewki
1 pietruszka
kawałek pora
kawałek selera
1 średni ziemniak
natka pietruszki
3 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
sól
pieprz
czosnek granulowany
szczypta cukru


Zaczynamy od opalenia cebuli nad palnikiem (jak do rosołu). W tym samym czasie gotujemy bulion z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Gdy cebula będzie już opalona dorzucamy ją do garnka. Dodajemy również resztę pokrojonych warzyw (oprócz ziemniaka) i kaszę. Dodajemy również wcześniej sparzone i pokrojone suszone grzyby. Gotujemy koło 10 minut, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka. Gdy warzywa i kasza zmiękną - przyprawiamy i posypujemy natką. Wege ekspresowy krupnik gotowy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation