Kuchnia

zupy

Zupa czosnkowa z kaszą jaglaną

Składniki:
- 1 główka czosnku
- kasza jaglana
- 2 łyżki oliwy
- listek laurowy
- 10 dag żółtego sera
- sól, biały pieprz
- pół bagietki na grzanki

Przygotowanie:
1. Gotujemy kaszę jaglaną (dowolna ilość np. szklanka).
2. Obieramy czosnek i wszystkie ząbki podsmażamy na patelni.
3. Czosnek wrzucamy do rondla, zalewamy 1 l wody. Dodajemy listek laurowy, sól oraz pieprz i gotujemy do miękkości przez ok. 30 minut.
4. Po ugotowaniu, wyjmujemy liść laurowy, a zupę blendujemy.
5. Do misek wsypujemy ugotowaną kaszę jaglaną, wlewamy zupę.
6. Posypujemy startym serem i ewentualnie tymiankiem.
7. Dodajemy grzanki lub groszek ptysiowy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation