Kuchnia

zupy

Zupa rybna z makaronem - Kuchnia - WP.PL

Składniki (ok. 4-6 porcji):

2 ząbki czosnku
2 czerwone papryki
200 g pora
1 łyżka oliwy
800 ml bulionu warzywnego
pieprz czarny do smaku
300 g świeżego łososia
1 łyżeczka octu winnego
50 g makaronu typu kolanka
100 g gęstej kwaśnej śmietany
1 łyżeczka ziół prowansalskich
suszone płatki chilli do smaku

Czosnek, paprykę i pora zblenduj na mniejsze cząstki. Podduś je na oliwie przez kilka minut. Zalej bulionem, dodaj pieprz, pokrojoną w dowolną kostkę rybę i ocet. Gotuj przez około 20-30 minut do czasu, aż całość będzie aromatyczna, a ryba ugotowana. Dodaj ugotowany makaron, śmietanę, zioła oraz chilli. Pogotuj jeszcze przez kilka minut i podawaj.

Sugestie autorki: możesz użyć dowolnych warzyw, łososia możesz zastąpić dorszem lub mintajem albo inną rybą o dość twardym mięsie. W wersji light do smażenia użyj oleju kokosowego. Nie zabielaj zupy lub wybierz śmietanę z obniżoną zawartością tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation