Kuchnia

zupy

"Zupa z pulpecikami i fasolką"


"Zupa z pulpecikami i fasolką"
Składniki:

2 litry rosołu drobiowego
2 marchewki
6 średniej wielkości ziemniaków
300 g fasolki szparagowej
500 g mięsa mielonego
100 g serka topionego
200 ml śmietany 12 %
2 łyżki sezamu
łyżka mąki
łyżeczka soli morskiej
świeżo zmielony czarny pieprz


Przygotowanie:

Do rosołu dodajemy obrane i pokrojone w kosteczkę marchewki oraz ziemniaki. Wstawiamy na średni płomień.

Fasolkę dokładnie myjemy, odcinamy końce i kroimy na trzy części.
Dodajemy do bulionu.

Do miski wkładamy mięso mielone, dodajemy sezam, mąkę, sporą szczyptę soli oraz pieprz.
Wyrabiamy i zwilżonymi dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki.

Kotleciki delikatnie wkładamy do gotującej się zupy, zaciągamy śmietaną oraz serkiem topionym.

Podajemy na gorąco - najlepiej ze świeżo startym serem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation