Kuchnia

zupy

ZUPA GOŁĄBKOWA - Kulinarne Fantazje Marioli

SKŁADNIKI :

300 g mięsa mielonego
1 woreczek ryżu, ugotowanego
1/2 główka młodej kapusty ( lub włoskiej )
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 marchew, mała pietruszka
500 ml płynnego przecieru
1 l bulionu
1 liść laurowy, ziele, pieprz w ziarnkach
sól, pieprz, słodka i ostra papryka w proszku do smaku
3 łyżki oleju
1 liść lubczyku
koperek do posypania
PRZYGOTOWANIE :
Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju w wysokim garnku. Następnie dodajemy mięso, chwilkę podsmażamy i startą na tarce marchew z pietruszką.
Ciągle mieszając wlewamy bulion, przecier pomidorowy i poszatkowaną kapustę. Dodajemy liść laurowy, ziele i pieprz w ziarnkach.
Zakrywamy garnek i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.
Zupę doprawiamy do smaku przyprawami. Na koniec dodajemy ugotowany ryż i ewentualnie dolewamy bulionu.
Podajemy ciepłą posypaną koperkiem. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation