Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Faszerowane jajka z pieczarkami – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

jajka
6 szt
Majonez Hellmann's Babuni
2 łyżki
pieczarki
6 szt
natka pietruszki posiekana
1 łyżeczka
natka pietruszki do dekoracji
pieprz czarny
olej
1 łyżka

Krok 1
Faszerowane jajka z pieczarkami – krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz. Każde z nich przekrój ostrożnie wzdłuż na pół i wyjmij żółtka. Żółtka posiekaj.
Krok 2
Faszerowane jajka z pieczarkami – krok 2
Pieczarki posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanym tłuszczu. Dopraw do smaku.
Krok 3
Faszerowane jajka z pieczarkami – krok 3
Wystudzone pieczarki przełóż do miseczki i połącz z żółtkami, majonezem oraz posiekaną natką.
Krok 4
Faszerowane jajka z pieczarkami – krok 4
Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie widelcem a następnie napełnij przygotowanym farszem wydrążone połówki jajek. Ułóż na półmisku i udekoruj listkami ziół. Podawaj schłodzone.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation