Święta i uroczystości

Wielkanocne potrawy

Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

jaja przepiórcze
6 szt
Majonez Hellmann's Oryginalny
2 łyżki
ogórek świeży
1 szt
łosoś wędzony
3 plastry
rzeżucha do dekoracji

Krok 1
Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem – krok 1
Jajka ugotuj na twardo (3 minuty), wystudź i obierz. Następnie przekrój każde z nich wzdłuż na pół.
Krok 2
Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem – krok 2
Ogórka pokrój w grube 2 centymetrowe plastry. Na każdym krążku ułóż małą różyczkę z łososia, następnie połówkę jajka.
Krok 3
Wielkanocne koreczki z jajkami przepiórczymi i wędzonym łososiem – krok 3
Na wierzch każdego koreczka nałóż porcję majonezu. Całość przebij wykałaczką i dodatkowo udekoruj rzeżuchą. Podawaj jako przekąskę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation