Kuchnia

przetwory

SUPER OGÓRKI KONSERWOWE

Składniki

świeże ogórki
sól
cukier
ocet 10%
ziele angielskie
liść laurowy
koper do przetworów
czosnek
gorczyca
Podane proporcje są na słoik ok 1L
Przygotowanie

Ogórki konserwowe:
Ten przepis na ogórki konserwowe jest o tyle idealny,że nie musisz przygotowywać wcześniej zalewy, ponieważ wszystkie przyprawy wsypujesz bezpośrednio do słoika.W związku z czym robisz tyle słoików na ile masz ogórków.
PRZYGOTOWANIE OGÓRKÓW KONSERWOWYCH:
ogórki umyj i obetnij końcówki.
PRZYGOTOWANIE PRZETWORU:
Na dno słoika wsyp po trochę: ziela angielskiego,liścia laurowego,kopru,czosnku i gorczycy. Poukładaj w miarę możliwości ciasno ogórki. Do słoika dodaj: 1 łyżeczkę soli,1 łyżkę cukru,4 duże łyżki octu. Zalej zimną wodą.Zakręć słoik. Gotuj ok 10 minut.
UWAGI: Jeśli nie chce Ci się bawić z tymi przyprawami wsypywanymi na dno słoika to wsyp po prostu trochę gotowej przyprawy do ogórków konserwowych.
Ogórki konserwowe przygotowane w ten sposób zachwycą każdego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation