DIY - zrób to sam

Ciacha ciasta ciasteczka / Desery

Krem z białej czekolady · Domowe Torty


SKŁADNIKI NA KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY (na 6 pucharków lub do przełożenia 1 tortu)

500 ml śmietany kremówki
160 g. białej czekolady

Wykonanie
Przygotowanie kremu

Śmietanę wlewamy do garnuszka. Dodajemy do niej połamaną czekoladę i podgrzewamy, cały czas mieszając. W momencie gdy cała czekolada się rozpuści i połączy ze śmietaną, zdejmujemy z kuchenki i przykrywamy folią. Gdy masa osiągnie temperaturę pokojową, wkładamy ją na CAŁĄ NOC do lodówki.

Wyjętą z lodówki masę czekoladowo- śmietanową miksujemy na niskich obrotach, do momentu uzyskania konsystencji gęstego kremu…

…i gotowe ! ?

Gotowy krem nakładamy do pucharków, najlepiej za pomocą rękawa do zdobienia tortów.

Podpowiedź: krem smakuje wyjątkowo pysznie z malinami, które świetnie przełamują słodycz białej czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation