Kuchnia

mniam! fit na słodko

Ciasto kokosowe z kaszy manny bez pieczenia na owsianym spodzie

Składniki:
Spód:
Płatki owsiane górskie – 200g
Banan – 200g
Masło extra 82% - 20g
Słodzik – wg uznania

Góra:
Kasza manna – 250g
Mleko kokosowe – 500ml
Wiórki kokosowe – 100g
Sok pomarańczowy – 3 łyżki
Aromat waniliowy – wg uznania
Słodzik – wg uznania

Przygotowanie: zaczynamy od przygotowania spodu. W misce blendujemy płatki, banana, słodzik i rozpuszczone masło. Ja miksowałem do momentu rozdrobnienia banana. Masę wykładamy do formy i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania góry.

W garnku gotujemy kaszę mannę z mlekiem. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy wiórki, sok, aromat i słodzik. Ściągamy z gazu i czekamy aż trochę ostygnie. Przekładamy na wcześniej przygotowany spód i wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation