Kuchnia

mniam! fit na słodko

Wegańskie czekoladowe babeczki z fasoli [PRZEPIS] - Shape.pl

Składniki:

2 łyżki mielonego lnu
6 łyżek wody
1 szklanka czarnej fasoli (umytej i odsączonej)
3/4 szklanki ekologicznego kakao (najlepiej raw)
pół łyżeczki soli himalajskiej
pół szklanki mąki migdałowej
pół szklanki cukru trzcinowego lub cukru kokosowego lub słodzika
1 łyżeczka sody oczyszczonej
50 g drobno posiekanej gorzkiej czekolady min. 90%
3 łyżki posiekanych orzeszków pekan
Przygotowanie

Nastaw piekarnik na 180 stopni. Wymieszaj len z wodą i odstaw na bok. W osobnym naczyniu zblenduj fasolę, kakao, mąkę migdałową, sól, słodzik i sodę. Dodaj do nich len i wszystko wymieszaj. Otrzymana masa musi być gęsta i puszysta. Przelej ją do papierowych foremek (wychodzi ok. 12 sztuk). Na wierzch posyp gorzką czekoladą i orzeszkami. Piecz przez ok. 20 minut.

1 babeczka - 150 kcal

Czas przygotowania - 20 minut

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation