Kuchnia

mniam! fit na słodko

Deser z wody na snickersowym spodzie - fitsweets

Składniki na:

1.warstwę snickersową

50g daktyli od PureRein
40g masła orzechowego od KFD Nutrition


2.warstwę czekoladową

70g gorzkiej czekolady
70ml wody z puszki ciecierzycy
2 łyżki ksylitolu od PureRein
szczypta soli himalajskiej
-> Wiśniowy mus to nic innego jak zblendowane wiśnie:)

Daktyle zalewamy wrzątkiem. Miękkie daktyle blendujemy z masłem orzechowym.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej – w niedużym garnku gotujemy wodę, na garnek kładziemy metalową miskę (dnem nie może dotykać wrzątku!) Do miseczki wkładamy połamaną czekoladę i mieszamy do momentu aż czekolada się roztopi, odstawiamy na bok do wystudzenia.

Wodę z ciecierzycy wlewamy do miski, dodajemy sól i przy pomocy miksera ubijamy ją przez 5 minut na sztywną pianę. W trakcie miksowania dodajemy po łyżce ksylitolu, na koniec dodajemy przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę i delikatnie mieszamy ( czekolada powinna być PŁYNNA i LETNIA)

Po przelaniu do naczynia wkładamy deser na godzinę do lodówki.

Pół słoiczka (1/2 porcji) : 425 kcal 10b 26t 40w



Smacznego! :*
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation