Kuchnia

przekąski, przystawki

pieczona dynia z tymiankiem, szałwią i serem pleśniowym
Składniki:

1/2 średniej wielkości dyni
tymianek (użyliśmy suszonego)
liście szałwii
sól
pieprz
oliwa
ok. 30-40 g sera pleśniowego


Rozgrzejcie piekarnik do 180'C. Dynię pokrójcie w księżyce, wytnijcie pestki i miękki miąższ. Wyłóżcie kawałki dyni (razem ze skórą) na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Posólcie, popieprzcie, posypcie przyprawami, polejcie oliwą. Pieczcie ustawione w pionie przez 15 minut, przewróćcie na bok, pieczcie kolejne 15 minut i na kolejnym boku tyle samo. Wyjmijcie, posypcie pokruszonym serem, wstawcie jeszcze na chwilę, aż się ser zacznie rozpuszczać. Podawajcie od razu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation