Kuchnia

przekąski, przystawki

Łososiowe szaszłyki
SKŁADNIKI : * 1 i 1/2 szklanki mąki * 2 niepełne szklanki mleka * 2 jajka * sól * 2 łyżki posiekanego szczypiorku * 2 łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu * 3 łyżki musztardy * 16 plastrów wędzonego łososia * olej lub masło do smażenia * 16 szpadek do szaszłyków PRZYGOTOWANIE : Mąkę wsypać do, garnuszka, dodać jajka, sól, mleko. Dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Pieprz zemleć. Musztardę rozrobić odrobiną wody. Z ciasta usmażyć 16 naleśników. Posmarować musztardą, na każdym położyć plaster łososia, posypać siekanym szczypiorkiem i pieprzem. Zrolować, pokroić na kawałki, nadziać na szpadki do szaszłyków. Podawać podgrzane lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation