Kuchnia

przekąski, przystawki

Roladki z cukinii faszerowane kozim serem, rodzynkami, orzechami włoskimi oraz purée z bakłażana

Składniki:

1 cukinia
150 g koziego twarożku
garść rodzynek
1 bakłażan
1 pęczek natki pietruszki
spora szczypta kuminu
1 marchew
sok z 1/2 cytryny
garść orzechów włoskich
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cukinię pokroić na bardzo cienkie plasterki (najlepiej przy pomocy mandoliny), przyprawić solą i pieprzem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć na 5 minut d nagrzanego na 120 stopni piekarnika.

Bakłażana opiec na ogniu. Obrać ze skóry, posypać kuminem i zblendować z sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki na purée.
Cukinię po upieczeniu posmarować kozim twarożkiem, ułożyć na nim rodzynki, orzechy włoskie i warstwę purée z bakłażana. Całość zwinąć w roladki i włożyć do lodówki. Serwować na plastrach cukinii i marchewki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation