Kuchnia

Zdrowie na talerzu

Naleśniki z farszem z twarożku, kaszy owsianej, brzoskwiń i żurawiny

SKŁADNIKI:


naleśniki:
2 jajka
2 szklanki mąki
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
szczypta soli i cukru
olej

farsz:
200g twarożku śmietankowego
4 łyżki ugotowanej kaszy owsianej łamanej
3 połówki brzoskwiń z syropu
2 łyżki suszonej żurawiny
łyżeczka miodu



WYKONANIE:

Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jaja, dodajemy cukier, sól, wlewamy wodę i mleko. Wszystko miksujemy aż ciasto będzie gładkie, jednolite o konsystencji śmietany. Ciasto odstawiam na pół godziny.

Rozgrzewamy patelnię, którą spryskujemy odrobiną oleju. Wlewamy chochlę ciasta i rozprowadzamy po całej patelni. Smażymy na rumiano z obu stron. Usmażone naleśniki układamy na talerzu jeden na drugim by zachowały miękkość i elastyczność.

Twarożek śmietankowy mieszamy z kaszą owsianą, pokrojonymi w kosteczkę brzoskwiniami i posiekaną suszoną żurawiną. Doprawiamy do smaku miodem. Tak powstałym farszem nadziewamy naleśniki i zwijamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation