Kuchnia

Zdrowie na talerzu

Wegańska gorąca czekolada na mleku kokosowym

puszka mleka kokosowego (400 ml)
4 czubate łyżki kakao (lub karobu)
2 łyżki brązowego cukru
do dekoracji:
wiórki kokosowe
mini pianki marshmallows.

Otworzyć puszkę z mlekiem. Odłożyć 2 czubate łyżki gęstej śmietany, która zebrała się na górze, resztę przelać do garnka.
Do dzbanka wsypać kakao, wlać pół szklanki przegotowanej, ciepłej wody, dodać cukier, zmiksować. Powstanie gęsta pasta czekoladowa.
Podgrzać mleko kokosowe.
Brzeg szklanek zanurzyć w mleku, a następnie w wiórkach. Odstawić.
Do gorącego mleka dodać pastę czekoladową, wymieszać dokładnie, a najlepiej zmiksować.
Przelać do udekorowanych wcześniej wiórkami szklanek.
Dodać po łyżce śmietany kokosowej, posypać piankami i od razu podawać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation