Kuchnia

Pyszne słodkości..

Eliza_betka ➡ zdrowym być na Instagramie: „słoneczne dzień dobry. Może ktoś ma ochotę na miseczkę bounty z malinami? tak po prostu kokosowy budyń jaglany z malinami������

Aby pozbyć się specyficznej goryczki musimy kaszę przelać wrzątkiem, póżniej dobrze wypłukać zimną wodą i dopiero gotować. Gotowanie kaszy jaglanej: na ✔1 szklankę kaszy powinny przypadać ✔ 2- 2, 5 szklanki mleka, jeśli jest za gęsta można dodać mleka więcej. Gotujemy na wolnym ogniu aż kasza wchłonie mleko i będzie bardzo miękka, nawet rozgotowana na papkę. Po ugotowaniu można ją jeszcze zostawić pod przykryciem na chwilę. Ugotowaną kaszę dzielimy na 2 części. Do części brązowej dodajemy mięciutkie, wcześniej namoczone w gorącym mleku lub wodzie daktyle, wystarczy kilka 8-10 sztuk, bo są bardzo słodkie słodzimy - miód , erytrol lub syrop klonowy do smaku i 4 (lub więcej ) kosteczki gorzkiej czekolady i kakao, dolewamy trochę mleka do uzyskania pożądanej konsystencji. Wystudzoną kaszę blendujemy i mamy pyszny budyń. Część CIEMNA CZEKOLADOWA- ✔ kasza zblendowana z ✔daktylami ✔kakao ✔słodzidłem i ✔cynamonem, część BIAŁA: ✔ kasza zblendowana z✔ bananem, można dosłodzić ✔erytrolem bądż ✔miodem lub syropem klonowym, na koniec dodajemy wiórki kokosowe i kilka kropel ✔aromatu waniliowego . Do tego gorący ✔sos malinowy. Przepis na SOS : maliny gotujemy na małym ogniu z erytrolem do zgęstnienia, wystudzone blendujemy na gładką masę i jeszcze raz momencik podgotowujemy .. tak ze 2-3 minutki, aby sos się zredukował. Budyń jest pyszny , jeśli chcemy rzadszy to wiadomo dodajemy więcej mleka Przyjemnej niedzieli Kochani
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation