Kuchnia

Pyszne słodkości..

Muffinki SNICKERS - Smaczne domowe wypieki:

Składniki na 24 muffinki:
2 szkl. mąki pszennej
3/4 szkl. cukru
4 łyżeczki kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
2 jajka
1 szkl. mleka
1/2 szkl. oleju

W jednej misce należy połączyć składniki suche, w drugiej zaś wymieszać składniki mokre. Mokre wlać do suchych i krótko wymieszać do połączenia się masy. Ciastem napełniać papilotki do ok 1/2 wysokości i piec ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzić.

Krem toffi/karmelowy/kajmakowy
200g masy karmelowej/kajmakowej z tego przepisu
250g serka mascarpone

Masa kajmakowa musi być dobrze wystudzona, wtedy będzie odpowiednio gęsta (najlepiej zrobić ją dzień wcześniej). Wymieszać ją z serkiem i odstawić.

Krem czekoladowy:
200g nutelli
250g serka mascarpone

Składniki zmiksować do uzyskania jednolitej masy.

Krem orzechowy:
200g masła orzechowego (najlepiej gładkiego)
60g masła

Składniki zmiksować i odstawić. Jeśli krem zrobił się rzadki, odstawić go do lodówki to stężeje.

Do worka cukierniczego z końcówką w dużą gwiazdkę włożyć masy jedna koło drugiej (u mnie były dwie części kemu czekoladowego i po jednej części karmelowego i orzechowego ale wy możecie zrobić wg uznania). Wyciskając będą się one ze sobą mieszały i otrzymamy trzy-smakowy krem na naszej muffince. Krem wyciskać na wystudzone babeczki. I gotowe :) Można się już cieszyć smakiem czekoladowej muffinki ze słodko słonym i czekoladowym kremem. Dajcie znać jak wasze wrażenia smakowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation