Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Poezja Smaków: Sałatka z makaronem ryżowym i fasolą czerwoną.

Składniki:
makaron ryżowy 1 opakowanie
puszka fasoli czerwonej
mały słoik ogórków w zalewie octowej (korniszony)
świeży zielony ogórek
papryka żółta - 1 szt
szynka drobiowa 30 dag
3 - 5 jaj (można pominąć)
majonez - mały słoiczek
sól i pieprz jako przyprawy

Wykonanie:
Makaron ugotować na miękko, odcedzić na sicie i pozostawić by ostygł. Jaja ugotować na twardo. Fasolę odsączyć. Świeżego ogórka obrać ze skórki. Paprykę oczyścić z nasion.
Ogórka świeżego, korniszony, jaja, szynkę, paprykę pokroić w kostkę. Korniszony odcisnąć z nadmiaru zalewy. Składniki wyłożyć do naczynia, dodać fasolę i makaron. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z majonezem.
Przed podaniem schłodzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation