Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Makaron z lososiem w sosie smietanowo-koperkowym

Składniki:
- 300g makaronu
- 180ml śmietanki kremówki
- 200ml mleka
- odrobina soku z cytryny
- garść świeżego koperku
- 120-150g wędzonego łososia
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- odrobina oliwy

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. odcedzić. W czasie jego gotowania przygotować sos: na patelni, na odrobinie oliwy, przesmażyć pokrojony drobno ząbek czosnku. Wrzucić pokrojonego na kawałki łososia. Przesmażyć. Następnie wlać mleko i śmietankę na patelnię i dokładnie wszystko wymieszać. Smażyć razem, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Koperek drobno pokroić i wrzucić na patelnię. Odcedzony makaron dodać do patelni, wszystko razem wymieszać i podawać od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation