Kuchnia

Mięso, sałatki i nie tylko

Zupa meksykańska

Składniki:
500 g łopatki wieprzowej mielonej,
puszka białej fasoli,
puszka czerwonej fasoli,
pomidory w puszce krojone
puszka kukurydzy,
3 ząbki czosnku,
2 cebule,
3 łyżki koncentratu pomidorowego,
1 kostka rosołowa(lub litr rosołu)
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
sól,pieprz,
szczypta chilli(ja daję trochę więcej bo lubię jak jest ostra)
2 łyżki majeranku,

Przygotowanie:
cebulę obrac,pokroić w kostkę i przyrumienić na oliwie,dodać mięso mielone i podsmażyć,



w garnku zagrzać litr wody z rosołkiem(lub podgrzać nasz gotowy rosół)
dodać podsmażoną cebulkę z mięskiem i kukurydzę,


Pin on Pinterest

pogotować ok 30 min,dodać odcedzone fasole(białą i czerwoną)pomidory z puszki,koncentrat pomidorowy,czosnek wyciśnięty przez praskę i chili,,
majeranek,zioła,dolać wody tak żeby przykryte były wszystkie składniki,gotujemy jeszcze ok 30 min,doprawiamy solą pieprzem
Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation