Kuchnia

Przepisy

Pistacjowo-czekoladowe blondie
Składniki:

-250 g masła niesolonego (roztopionego)
-250 g drobnego cukru
-3 duże jajka
-175 g mąki pszennej
-250 g płatków białej czekolady
-125 g pistacji (posiekanych)

Dekoracja:
-100 g białej czekolady (roztopionej)
-50 g pistacji (posiekanych)

Rozpuść niesolone masło w kuchence mikrofalowej, mieszaj, aż będzie gładkie.
Ubij razem jajka i cukier puder przez kilka minut, aż kolor stanie się blady, będzie bardzo musowy i podwoi pierwotną objętość.
Następnie podczas ubijania dodawaj stopniowo roztopione niesolone masło, upewniając się, że każdy kawałek masła jest w pełni połączony, zanim dodasz trochę więcej.
Przesiej zwykłą mąkę i dodaj do ciasta.
Dodaj kawałki białej czekolady i posiekane pistacje.
Wlej miksturę do formy i piecz w piekarniku przez 30 minut.
Zostaw do całkowitego ostygnięcia, na co najmniej 2 godziny .
Dekoracja:
Po ostygnięciu skrop roztopioną białą czekoladą i posyp dodatkowo posiekanymi pistacjami.
Pozostaw czekoladę do zastygnięcia, a następnie pokrój na porcje.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation