Kuchnia

Wege

Bezglutenowe placki dla dzieci - na II śniadanie - Anna Lewandowska - healthy plan by Ann

Bezglutenowe placki dla dzieci – na II śniadanie

Umówmy się, że dzieci są małe, duże i bardzo duże :). Kto z nas nie ma czasem ochoty na placuszki?
SKŁADNIKI:

1 szklanka mąki bezglutenowej
1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki mielonego cynamonu
szczypta soli morskiej
2 łyżki syropu klonowego lub innego zdrowego słodu
¼ szklanki domowego soku jabłkowego niesłodzonego (opcjonalnie)
1 szklanka mleka roślinnego
1 łyżeczka oleju kokosowego
Poniższy przepis jest bardzo prosty w wykonaniu, więc nikt nie powinien mieć problemów z jego realizacją. Takie placki możesz przygotować dziecku do pudełka na II śniadanie do szkoły lub np. na podróż wakacyjną. Przy okazji skosztują dorośli :).

Przygotowanie

Wszystkie składniki zmiksowałam uzyskując ciasto jak na naleśniki. Rozgrzałam odrobinę tłuszczu na patelni i smażyłam małe placuszki o średniej grubości. Można je podać na ciepło np. z truskawkami lub jagodami. A można zabrać do szkoły! 🙂
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation