Kuchnia

ciasta,ciastka, desery, chleby

gofry

Ciasto
2 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
2 łyżki cukru
1/3 szklanki oleju roślinnego
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Do dekoracji:
bita śmietana
frużelina
świeże owoce
lub co tam chcecie :)

Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę.
Białka ubić na sztywną pianę w osobnej misce i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem (najlepiej łyżką).
Gofrownicę rozgrzać. Można wysmarować nią olejem za pomocą pędzelka.
Piec gofry do rumianego koloru (najlepiej wg czasu wskazanego przez producenta gofrownicy).
Studzić na kratce.
Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation