Kuchnia

Przepisy

Roladki ze schabu z serem i pomidorami - schab, schabowy inaczej

Składniki:

(4-5 porcji)

4-5 kotletów ze schabu (około 500g)
około 5 plastrów żółtego sera
5 plastrów wędzonego boczku
5 suszonych pomidorów w oliwie
sól
pieprz
do wyboru: chili, kolendra, zioła prowansalskie
jajko
2 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
Przygotowanie krok po kroku:

Kotlety rozbij tłuczkiem. Mięso oprósz przyprawami bez soli.
Na każdym kawałku ułóż po plasterku sera, boczku i po jednym pomidorze osączonym z oliwy. Zawiń formując roladki. Oprósz solą i pieprzem.
Każdą roladkę oprósz w mące otrząsając jej nadmiar.
Następnie panieruj mięso w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Obsmaż na rumiano z każdej strony na maśle lub oliwie, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika, aby roladki dopiekły się w środku.
Podawaj z ziemniakami i surówką. Świetnie smakują też na zimno jako składnik wrapa lub surówki, a także po pokrojeniu w plastry, jako składnik tzw. “zimnej płyty”.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation