Kuchnia

Przepisy

Makaron z indykiem w sosie miodowo-czosnkowym - Kaszamanna Studio

Składniki na 2 porcje:
1 pierś z indyka
1 cebula
300 g zielonej fasolki szparagowej
3 ząbki czosnku
3- 4 łyżki miodu
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżka oliwy
1 łyżeczka soli
200 g makaronu (ja użyłam tego – healthystore )

Przygotowanie:
Obraną i pokrojoną w piórka cebulę podsmażamy na oliwie, czosnek dorzucamy, gdy cebula się zeszkli. Dorzucamy pokrojoną w małe kawałki pierś z indyka, obraną i pokrojoną fasolkę i dalej podsmażamy. W międzyczasie przygotowujemy sos poprzez wymieszanie sosu sojowego z połową szklanki ciepłej wody z miodem.Kiedy mięso będzie rumiane, zalewamy przygotowanym sosem. Trzymamy na ogniu, jeszcze około 10 minut, aż sos się zredukuje. Podajemy wymieszane z ugotowanym makaronem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation