Kuchnia

Wigilia

Tatar ze śledzi z gorczycą i pierzynką z kwaśnej śmietany

Składniki na tatar ze śledzi z gorczycą i pierzynką z kwaśnej śmietany

6 filetów śledziowych w oleju
1 duża czerwona cebula
1/2 pęczka szczypioru
2 łyżki oleju
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki musztardy z całymi ziarnami gorczycy
1 łyżka świeżo mielonego kolorowego pieprzu (możesz zastąpić czarnym)

do podania szczypiorek i plasterki cytryny
Szczypiorek posiekaj.
Śledzie odsącz z nadmiaru oleju. Pokrój w bardzo drobną kostkę. Przełóż do miski.
Cebulę pokrój w kostkę. Dodaj do śledzi i wymieszaj.
Q18+Question mark
Kliknij, aby włączyć dźwięk
Tak! Žatecký Světlý Ležák warzone pod nadzorem Browaru w Žatcu.
Zobacz nasze piwa
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation