Kuchnia

Wigilia

TATAR ZE ŚLEDZI NA PUMPERNIKLU

SKŁADNIKI:
filet śledziowy -
kapary - 1 łyżeczka
korniszon - 1 szt
szalotka - 1 szt
majonez - 1 łyżeczka
musztarda - dijon, 1/2 łyżeczki, ziarnista
oliwa - 1 łyżeczka
sok z cytryny - wyciśnięty z 1/2 owocu
pumpernikiel - 2 kromki
pieprz - świeżomielony
koperek - do ozdoby
PRZYGOTOWANIE:
Śledzie, kapary, korniszona oraz szalotkę drobno pokrój, a następie posiekaj. Wszystkie składniki odsącz z nadmiaru płynów papierowym ręcznikiem. Przełóż do miseczki. Przypraw pieprzem, oliwą, wymieszaj.

Serwowanie tatara ze śledzi
Obok tych w śmietanie doprawionych kwaskowatym jabłkiem zaserwuję je w nieco odmienionej formie kanapeczek z tatarem. W takiej formie, podane z cząstką cytryny, mogą stać się także świetną przystawką także na przedświątecznym przyjęciu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation