Kuchnia

Słono

Królewskie Mudżaddara Buda | Kulinarny Przepis Na ... Gotowanie w Wielkim Mieście

Składniki
ugotowana brązowa soczewica - 1/2 szklanki
ugotowany ryż - 1 szklanka
drobno posiekana cebula - 1
rozgniecione ząbki czosnku - 3
oliwa - 2 łyżki
kostka rosołowa - 1
mielony kumin - 1/2 łyżeczki
sól i świeżo zmielony pieprz -
Sposób przygotowania
Wymieszaj w misce ryż i soczewicę i odstaw na bok.
Na patelni zrumień na oliwie cebulę i czosnek. Dodaj trochę płynu z gotowania soczewicy, potem rozmieszaj kostkę rosołową, dodaj kumin, sól i pieprz do smaku.
Połącz przyprawioną cebulę z soczewicą i ryżem.
Podawaj z jogurtem wymieszanym z pokrojonym ogórkiem oraz małym pęczkiem posiekanej świeżej mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation