Kuchnia

mniam!

Schab duszony z marchewką i cebulą

400 g schabu
4 marchewki
3 cebule
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2 łyżeczki papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki ostrej
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
olej

1. Schab kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem. Marchew kroimy na wstążki przy pomocy obieraczki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Cebulę kroimy w kostkę.
2. Na rozgrzanym oleju, na dużym gazie podsmażamy schab z dwóch stron, do mocnego zarumienienia. Dodajemy warzywa, podsmażamy chwilę, dodajemy 1/2 szklanki wody. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut.
3. Pod koniec duszenia dodajemy przyprawy i koncentrat. Gotujemy do wyparowania wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation