Kuchnia

słodkie

Cynamonowe szczescie: Sernik czekoladowy
Spód:
1/2 (100 g) kostki masła
1 i 1/4 szklanki mąki
2 łyżki kakao
4 łyżki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i miksujemy do momentu aż ciasto będzie przypominało kruszonkę. Wykładamy do blaszki (23x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, równamy i lekko ugniatamy. Zapiekamy 10 minut w 180 st. C

Ser:
1 kg sera (użyłam mielonego w kiełbaskach)
1/2 kostki masła
2 gorzkie czekolady
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
6 jaj
1 łyżka mąki ziemniaczanej
200 g śmietany 18%
Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy ser i kakao. Nie przerywając ubijania dodajemy rozpuszczoną czekoladę, mąkę ziemniaczaną i śmietanę. Masę przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę umieszczamy w drugiej większej blaszce wypełnionej w 1/3 wodą i obie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i pieczemy ok 65 minut. Studzimy w otwartym piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation